БЛАГОТВОРИТЕЛЕН БОУЛИНГ ТУРНИР

Каним ви на боулинг турнир, организиран от Ротаракт клуб Сердика, съвместно с Българско сдружение “Лимфом”. Поводът е 15-я рожден ден на Ротаркт клуб София- Сердика, а каузата е да подпомогнем регистъра за потенциални донори на стволови клетки. На всеки 35 секунди в света заболява човек от рак на кръвта. За много от тези хора спасението е трансплантация на стволови клетки. Съществува метод за извличане на стволовите клетки от периферна кръв. Рисковете при този метод се равняват на рисковете при кръводаряването.

Периферните стволови клетки (ПСК) се намират в малки количества в циркулиращата периферна кръв. За стимулиране на продукцията им от костния мозък е необходимо инжектиране на медикаменти (така наречените растежни фактори), в резултат на което по-голямо количество стволови клетки се оказват в периферната кръв. Тези стволови клетки могат да бъдат събрани от периферната кръв и да послужат за трансплантация. Процедурата на вземане на стволови клетки от кръвта се нарича левкафереза, безболезнена е, не изисква обща упойка и трае 3 – 4 часа.

За осъществяване на трансплантацията се използват маркери, които сравняват потенциалния донор със нуждаещия се. Необходими са 8 от 10 маркера съвпадение за реализация на трансплантацията. Затова ви предизвикваме заедно да свалим поне 8 от 10те кегли в знак на нужните 8 маркера за съвпадение. Заповядайте на боулинг турнир на 27ми юни от 19.00 часа в Плейграунд на Парадайс Център София и разберете как можете да се регистрирате в Българския регистър за потенциални донори на стволови клетки.

Относно програмата – събитието ще започне в 19:00 часа с регистрация и коктейл „15 години РАК София-Сердика“ , след което в 19:30 ч. продължаваме със старта на традиционния ни Боулинг Турнир.

За да разкажат повече за Световния регистър, към нас ще се присъединят и представители на Българско сдружение “Лимфом”.

По време на събитието, всеки желаещ ще има възможност да получи повече информация за процеса по регистрация и необходимите материали.

Очакваме Ви на 27 Юни – Сряда от 19:00 ч. в Playground, Paradise Centre, гр. София.

Куверт*:

10 лв – участие в турнира

5 лв – без участие в турнира

*В куверта са включени напитки, кетъринг и такса за участие

Споделете знанието