БЕЗПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ В УМБАЛ „СВ. МАРИНА“ – ВАРНА

Международни светила в медицината от Израел и Норвегия ще преглеждат безплатно пациенти със злокачествени хематологични заболявания в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна

Проф. Игор Резник от Университетската болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел и проф. Гуннар Квалхайм от Университетската болница „Радиум“ в Осло, Норвегия, заедно с варненските си колеги, ще преглеждат безплатно български пациенти със съмнения или с доказани злокачествени заболявания на кръвта в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Прегледите ще се извършат на 11 и 12 май в Клиниката по хематология към Университетската болница „Св.Марина“ във Варна след предварително записване и предоставяне на пълна медицинска документация.

Записването на пациенти ще се извършва най-късно до 7 май в Клиниката по хематология, която се намира на втория етаж в Онкологичния и лъчетерапевтичен център в УМБАЛ „Св. Марина“, от 9.00 до 14.00 часа в работните дни. Допълнителна информация всички пациенти могат да получат на тел: 052/ 978 860.

Проф. Гунар Квалхайм е медицински онколог-имунотерапевт и ръководител на Катедрата по Клетъчна терапия в Университетската болница „Радиум“ в Осло. Той е с голям международен авторитет като специалист по провеждането на имунотерапия на пациенти с рак, както и при използването на стволови клетки. В рамките на два мандата е бил генерален секретар на Световното дружество по клетъчна терапия.

Проф. Игор Резник е зам.директор на Департамента по костно мозъчна транспантация и имунотерапия в Университетската болница „Хадасса“ в Йерусалим, Израел, както и зам.председател на Израелското дружество по клетъчна терапия. Един от най-авторитетните специалисти по онкоимунология.

Двамата известни професори са гости на МУ-Варна, като визитата им в морската е свързана и с участието им с пленарни лекции в рамките на 25-та Юбилейна Асамблея на Интернационалната Медицинска Асоциация България, която ще се проведе в периода 14-17 май 2015, в конгресния център на хотел „Адмирал“, КК „Зл.Пясъци“.

Споделете знанието