Послания, вдъхващи живот на хората с лимфом

Сборникът е наръчник за оцеляване

„Писма до Марто” е наръчник за оцеляване, който може да вдъхне кураж на хората с лимфом. В сборника, Станислава Иларионова е събрала писмата, които близките на Мартин му пишат, докато той се бори с болестта.

Точно преди Марти да влезе за трансплантация на стволови клетки реших да се обърна към неговите приятели и нашите близки, с молба всички те да напишат по няколко думи за него – окуражаващи, даващи надежда, даващи сила, за да помогнем всички заедно да го измъкнем от тежката ситуация, в която се намира”, разказа Станислава Иларионова, съпруга на Мартин.

Мартин чува диагнозата когато е на 33 г. „Всяка година си отварям и прочитам по нещо. Денят на трансплантацията го празнувам като втори рожден ден и тази година ще направя 10 години, така че посланието, което се надявам да стигне до повече хора, е че има живот след тази диагноза и всичко, което се изисква е воля за живот и подкрепа на близките”, сподели Мартин Монов.

Според него на близките му им е било много по-трудно по време на лечението, отколкото на самия него. „Близките са тези, които изживяват, че не могат да направят нищо, с което да помогнат, освен с изразяване на любов, подкрепа и емоционална стабилност. Писмата ми повлияха много добре, защото се усеща, че по време на лечение всички са зад теб”, разказа още Мартин Монов.

Източник: предаването “Социална мрежа” с водещ Милена Янинска по NovaNews на 11.10.2023: www.nova.bg/news/view/2023/10/11/428912/писма-до-марто-посланията-които-могат-да-вдъхнат-живот-на-хората-с-лимфом/

Може да харесате още

Страница 1 от 2
Споделете знанието