“Остави следа …”

Да оставиш следа…

Пиринка Петрова, председател на Сдружение Лимфом:

“Има хора, които преминават през живота ни незабележимо и дори не си спомняме за тях. Но има и такива, които оставят дълбока следа и които не можем да забравим. Те са тези, в които е силата, волята, любовта. Като Елена. Невероятен боец, безгранична душа и огромно сърце, тя не само успяваше достойно да се бори с коварната болест години наред, а научи и толкова други да го правят.

Тя имаше голяма духовна сила, побрана в крехко тяло. Сигурна съм, че у всеки от нас е останало нещо от тази сила. Сигурна съм, че всеки е научил нещо от усмивката, прозираща дори през кислородната маска, от трибуната на CLL Horizons, като наш представител, от всички инициативи на Българско сдружение лимфом, като неуморен доброволец, от голф-турнира, организиран в нейна чест от бившите й колеги и най-вече от сърдечното отношение към всеки, потърсил съвета или помощта й. Не е нужно да имаш голямо богатство, за да помагаш – нужно е ти да си голям.

Заедно можем повече

„Една лястовичка пролет не прави“ е казал народът. Животът и историята са ни убедили, че е така. Един пример от българската история, който всички знаем: как е могъл обикновеният монах Паисий, не разполагащ с никакви средства, да разпространи своята „История Славянобългарска“? За няколко десетки години се появяват множество преписи на книжката и тя достига до българите, населяващи обширна територия – от Дунав до Солун и от Охрид до Черно море.

Как? Защото не е бил сам.

Защото е запалвал за делото си други, които са предавали факела на трети и четвърти, а те – още по-натам. С всяко дело е така. Затова сърцето ми трепва всеки път, когато някой пациент, току що преборил болестта или дори още на лечение, се обади и каже:

„Вие ми помогнахте, искам и аз да помагам на другите. С какво мога да бъда полезен?“

Уверявам ви, винаги има с какво. И това, което понякога изглежда малко, често се оказва много голямо.“

Благодарим на всички доброволци – приятели, които всеки ден помагат на другите и раздават надежда.

Вие сте сила и любов! Вие оставяте следи в сърцата и животите на другите! ❤️

🙏 Специални благодарности на тези, които се отзоваха да дарят от времето си и да участват в заснемането на този клип – Йоана Георгиева, Пиринка Петрова, Светлан Петров, Валерия Петрова, Иван и Ивета Бакърджиев, Петя Илиева, Мартин Стефанов, Мариета Стойнева, Снежина Марулева, Мартин Монов и Станислава Иларионова. 


Може да харесате още

Страница 1 от 2
Споделете знанието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *