Д-р Доротея Тодориева, хематолог

На 28 май се отбелязва Световният ден за борба с рака на кръвта. Всяка година в България близо 1500 души се диагностицират с рак на кръвта.

Рубриката „Иновация за живот“ в рамките на “Ники Кънчев шоу” по Дарик радио ви среща с млади лекари, които избраха да практикуват в България и да се грижат за нашето здраве.

Доктор Доротея Тодориева говори в Дарик радио на тема „Защо избра да останеш в България?

Д-р Тодориева е симпатизант на Българско Сдружение Лимфом и е работила по няколко проекта със Сдружението. Тя е клиничен хематолог в клиниката по хематология към Университетската болница “Георги Странски” в Плевен. Макар че е толкова млада, тя вече развива и преподавателска дейност. Научните й интереси са в областта на коагулационните нарушения и малигненитехемопатии и най-вече миелопролиферативни заболявания. Участвала е в множество конгреси и обучения, както и в национални и международни с научни разработки.

Като клиничен хематолог Доротея е на първа линия с онкоболните пациенти, които мечтаят да преборят тази коварна болест, за която за съжаление все още няма лек. Д-р Тодориева споделя, че различните пациенти приемат различно новината, че са онкоболни. Някои се предават, някои са над нещата и приемат ситуацията такава, каквато е. А колкото до тях като лекари, те никога не излизат от работата си и където и да се намират винаги премислят и размишляват какво е редно да се направи и как трябва да се постъпи в даден момент.

Източник и пълна статия четете на сайта на Дарик радио – www.darikradio.bg


Може да харесате още

Страница 1 от 2
Споделете знанието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *