Д-р Камелия Милчeва: Ракът не е непобедим!

Всяка година в България близо 1500 души се диагностицират с рак на кръвта.

Рубриката „Иновация за живот“ в рамките на “Ники Кънчев шоу” по Дарик радио ви среща с млади лекари, които избраха да практикуват в България и да се грижат за нашето здраве.

Този път се срещаме с хематолога доктор Камелия Милчева. Тя е асистент към Отделението за трансплантация на хемопоетични стволови клетки в Специализираната болница за активно лечение по хематологични заболявания в София. Преминала е успешно редица обучения в България и чужбина за генетични тестове, технологии за секвениране, имуноонкология и други, а от 2019 година е член на Управителния съвет на Българското медицинско сдружение по хематология. Често чете лекции и се включва с беседи в информационни кампании.

Първото, което тя разказва е защо е избрала тази тежка специализация каквато е хематологията и онкохематологията. Всеки ден тя се среща с хора болни от рак на кръвта и всички ги съпътстващи проблеми. “Ракът не е непобедим!” в това мото вярва и доктор Милчева и колегите й, които наистина всеки ден четат в очите на пациентите си и отчаянието и надеждата.

Относно своя избор да остане да практикува в България, Камелия разказва, че и е повлияла нейната убеденост, че има на кого и с какво да помогне, също така вярва, че нашата страна има нужда от млади лекари. При онкохематологичните заболявания, борбата не е само на пациента. В нея са включени лекари, семейства и близки на болния. „Ние се борим за продължаване на живота без болест в добро физическо състояние и социализирани пациенти.“, заявява Камелия Милчева.

Източник и пълна статия четете на сайта на Дарик радио – www.darikradio.bg


Може да харесате още

Страница 1 от 4
Споделете знанието

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *