БЪЛГАРСКО СДРУЖЕНИЕ “ЛИМФОМ” НАВЪРШИ 10 ГОДИНИ

На 27.09.2016 година бе отпразнуван рожденият ден на сдружението в Естерхази бар, София. В празника взеха участие пациенти, техни близки, наши приятели и съмишленици. Сред гостите ни бяха лекари от НСБАЛХЗ, УМБАЛ “Александровска”, представители на БАПЗГ, нашите приятели от Рош, Новартис и Янсен, колеги от други пациентски организации и от Национална пациентска организация, журналисти.

Специален гост на събитието бе Стефан Данаилов, който разказа за своята борба със заболяването. С присъщото си чувство за хумор и сладкодумие той грабна аудиторията и даде надежда на всички, поразени от болестта.

На Научното дружество по Хематология бе връчена специална награда, с благодарност за всеотдайната работа на лекарите за връщане здравето на пациентите с лимфом и спокойствието в техните семейства. Наградата е статуетка, изработена специално за случая от скулптура Илиан Шарков. Увереността в бъдещата съвместна работа на лекари и пациентска организация бе изразена в изписания върху нея девиз на сдружението „Заедно можем повече”.

Другият специален гост на събитието, националният консултант по клинична хематология проф. Георги Михайлов говори за лимфомните заболявания и тяхното лечение, както и за развитието на медицината в тази област.

Заместник-председателят на Национална пациентска организация Виктор Пакскалев поздрави Българско Сдружение Лимфом с неговия първи юбилей и разказа за приноса му към дейността на НПО.

Председателят на сдружението Пиринка Петрова изнесе ретроспективна презентация за работата на сдружението през изтеклите 10 години.

Бе представена книгата, преведена и публикувана от Българско сдружение “Лимфом”, „Всичко, което започва, когато „свършва“ ракът“ и бе прочетена рецензията за нея, написана от г-жа Евгения Александрова.

Част от събитието бе посветено на отбелязването на месеца на рака в България и по света. В тази част бе представено видео от кампанията „Да направим рака на кръвта видим“.

За доброто настроение на гостите се погрижиха танцовата двойка за латиноамерикански танци Васил Павлов и Таня Балтова и домакините от „Естерхази бар”, а водещ на събитието бе чаровната и интелигентна Милена Златкова от радио „Витоша”.

Красивата торта с логото на Българско сдружение “Лимфом” също бе специално изработена за юбилея от Илиана Петрова.

Всички гости получиха подарък – екземпляр от книгата „Всичко, което започва, когато „свършва“ ракът“ с ръчно изработен разделител за книга. Всички разделители бяха различни – така, както са различни всички пациенти, така както борбата на всеки от тях е различна, така, както лечението на всеки един изисква различен подход.

Споделете знанието