ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА СОЦИОЛОГИЧЕСКО ПРОУЧВАНЕ ЗА ЗЛОКАЧЕСТВЕНИТЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА КРЪВТА

На 24.09.2019 г. (вторник), от 11:00 ч. в Кино Култура (ул. „Сан Стефано“ 22, Сан Стефано плаза) ще се проведе пресконференция за представяне на социологическо проучване на агенция ЕСТАТ на тема „Злокачествените заболявания на кръвта – разпространение, нагласи и информираност на населението“. Ще бъдат представени и предстоящите информационни активности по кампанията „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“, както и актуални данни за заболеваемостта.

В пресконференцията ще участват:

  • Пиринка Петрова, председател на Българско сдружение „Лимфом“;
  • Проф. д-р Маргарита Генова, председател на Българското медицинско сдружение по хематология (БМСХ);
  • Проф. д-р Жанет Грудева, главен координатор на експертния съвет по клинична хематология;
  • Проф. Добрин Константинов, главен координатор на експертния съвет по детска клинична хематология и онкология и председател на Българското медицинско дружество по детска хематология и онкология;
  • Йоана Ангелова, анализатор в социологическа агенция ЕСТАТ;
  • Модератор – Деян Денев, директор на ARPharM.

Информационната кампания „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен“ се провежда за втора поредна година. Тя се организира от Българско сдружение „Лимфом“, Национално сдружение на хората, страдащи от ХМЛ, Българско медицинско сдружение по хематология (БМСХ), Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология, Български лекарски съюз (БЛС) и Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM).

Споделете знанието