Световно проучване на пациенти с лимфом и ХЛЛ за 2024

Световно проучване сред пациенти с лимфом и хронична левкемия
Световно проучване за лимфом и хронична левкемия, 2024

Искаме да чуем вашия глас!

Добавете своя опит и знания към Световното проучване на пациентите с лимфом и ХЛЛ още днес!

Лимфомната Коалиция (Lymphoma Coalition), международна мрежа от организации на пациенти с лимфом, стартира своето Световно проучване на пациенти с лимфом и ХЛЛ за 2024 г.  Като организация – член на коалицията, “Българско Сдружение Лимфом” подкрепя тази инициатива и се надяваме Вие, като член от нашата общност, да участвате в това проучване и да споделите своя опит и знания.

Международното проучване се провежда на всеки две години с цел запознаване с опита на пациентите и хората, които се грижат за тях, както и за установяване на тенденциите, проблемите и географските вариации.

Вашето участие

  • Какво: Световно проучване на пациенти с лимфом и ХЛЛ за 2024 г.
  • За кого е: Пациенти с лимфом или ХЛЛ на възраст над 18 години и хората, които се грижат за тях.
  • Време: 25 – 30 минути за пациенти, 15 – 20 минути за болногледач или Подкрепа.
  • Кога: Сега! Проучването ще бъде отворено десет седмици.
  • Защо: За да може грижата за пациенти с лимфом да бъде съобразена в още по-голяма степен с техните мнения и нужди.

Поради анонимния характер на това проучване, цялата информация е поверителна. Участниците могат да се оттеглят от участие във всеки един момент по време на проучването до изпращането му.

👉 Линк към анкетата: www.lymphomacoalition.org/gps2024

(От падащото меню изберете български език, ако не се отвори автоматично на български. За преминаване напред изберете бутона със стрелка в долния десен ъгъл на страницата, след като се съгласите да участвате).

Цели на проучването

Сравняването на резултатите от подобно проучване на всеки две години е важен инструмент, предназначен да очертае тенденциите във времето и да покаже прогреса по ключови направления. Проучването през 2024 г. е Вашата възможност да споделите какъв е бил опитът Ви с лимфом.

Чрез участието си помагате на Коалицията и Сдружението да получат по-добро разбиране на пациентския опит, свързан с много видове лимфоми, включително ХЛЛ. Така ще сме по-добре подготвени да се застъпваме за промени, както и да ви предоставяме подкрепа, от която може да се нуждаете.

 

Световното проучване ще е отворено до 12 април 2024 г.

Лимфомната Коалиция (Lymphoma Coalition) е световна мрежа от организации на пациенти с лимфом, която играе ролята на център за събиране и разпространение на актуална и надеждна информация. Това е деветото Световно проучване на пациентите с лимфом и ХЛЛ.

Моля, споделете го с повече хора, както и със здравни работници и всички, които са засегнати по един или друг начин.

 Резултатите от предишни проучвания можете да намерите на страниците:

  • СПП 2020 – не събрахме над 100 човека и не получихме доклад за България;
Споделете знанието