ЛИМФОМЕН ДЕН 2017

Със семинар на 30.09.2017 г. Българско Сдружение Лимфом отбеляза световния информационен ден за лимфома и месеца на рака на кръвта.
В годишната среща на Българско Сдружение Лимфом взеха участие 50 пациенти и техни близки. Лектори бяха: д-р Камелия Милчева – началник отделение по клинична хематология във ВМА, която разказа за новите перорални медикаменти за лечение на лимфоми и обясни как да пациентите да търсят правата си, за да получат адекватно лечение; Д-р Вили Топалова – специалист по лекарствена безопасност, която разясни значението на лекарствената безопасност за всеки; Гл. м. с. Весела Ковачева – НЦЛХЗ Дървеница, позната на повечето ни пациенти, която говори за новите по-щадящи процедури при лечението на хематологични заболявания.
Д-р Маргарита Тарейн, клиничен психолог в Аджибадем Сити Клиник и Александър Миланов, мениджър „Немедицинска грижа” в Аджибадем Сити Клиник, успяха да предизвикат активна, вълнуваща и вярвамe ползотворна дискусия за емоционалните подходи за приемане на болестта и ролята на отношенията в процеса на лекуване.
С тяхна помощ бе създадена група за споделяне на опит с участието на пациенти и близки. Надяваме се срещите на тази група „за взаимопомощ” да продължат на месечна база, защото ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

 

Споделете знанието