Годишна среща на Българско Сдружение Лимфом 2023

Скъпи приятели, изключително сме щастливи, че успяхме да се съберем настоящи и бивши пациенти, техните близки и приятели на двудневна среща-семинар и дискусия във връзка със Световния информационен ден за лимфома и Месеца на рака на кръвта.

Срещата се проведе в бизнес сградата на хотел „Хемус” в София (вижте в Google Maps) на 30.09 и 01.10 г. (събота и неделя) под надслов:

💚 ЕТО НИ ДНЕС!💚

👉 Регистрация за участие (затворено) : https://forms.gle/7L4enydjhTviCt1w9

👉Пълна програма на срещата: “Семинар на 30.09 – 01.10

👉 Събитието във Facebook: https://fb.me/e/3lcgizTHh

Вижте снимките в галерията!

За всички участници в събитието имаше организирана вечеря, а за участниците, живеещи извън София, беше предвидено настаняване в хотел. Разходите, свързани с вечерята и нощувките са покрити от Сдружението.

Програма на срещата

30.09.2023 (събота)

14:30 Начало – откриване на събитието от доброволците, работещи към Българско Сдружение Лимфом. Ето ни днес!

15:00 „Образна диагностика“ с лектори доц. д-р Кирил Младенов, асистент към Клиничен център по нуклеарна медицина, лъчелечение и медицинска онкология при Медицински Университет – София и Клиника по Нуклеарна медицина към УМБАЛ ”Александровска” ЕАД, и проф. д-р Донка Василева, началник лаборатория „Нуклеарно-медицинска диагностика“ в СБАЛХЗ, София.

16:00 Кафе-пауза

16:30 „Репродуктивни проблеми“ с лектор д-р Георги Стаменов, основател на МБАЛ “Надежда” и ръководител на инвитро центъра. Благодарение на него замразяването на яйцеклетки и сперматозоиди за онкоболни пациенти е безплатно.

17:30 „Психологическата подкрепа“ с лектор д-р Маргарита Тарейн, доктор по клинична психология в областта на аналитичната психосоматика на онкологичните заболявания. Травмата при диагноза, ако си пациент или близък на пациент, при родител, партньор, дете, при чакане на резултати или лечение.

Връчване на приз „Елена Георгиева за Доброволец на годината. Премиера на видеа „ЕТО НИ ДНЕС“, заснети с пациенти, лекувани преди десетилетие. Вижте ги тук: “Мама е сила” и “Писма до Марто“.

19:00 Вечеря

01.10.2023 (неделя)

9:30 „Лъчетерапия“ с лектор д-р Николай Недев, началник Отделение по лъчелечение и радиохирургия в Аджибадем Сити Клиник.

10:30 „Въведение в йога“ – йога практика за желаещите. Водещ: Милена Пацова, йога инструктор. Зала Шазам.

11:30 Кафе-пауза

12:00 Д-р Емел Бекирова, хематолог в Александровска болница – въпроси и отговори относно заболяването, диагностиката, лечението, новите медикаменти.

13:00 Закриване, групови снимки, взимане на обратна връзка.

13:30 Обяд

Благодарим ви! До нови срещи!

Споделете знанието